عطر النعناع
المكونات: معلقتين كبار من النعناع الطازج المخرط+ معلقتين كبار من الحصالبان الطازج المخرط+ نصف قشرة ليمونة مبشورة+ نصف قشرة برتقالة مبشورة +8 معالق كبار كحول نقى+ 285 مل ماء ورد
الطريقة: توضع المكونات فى زجاجة وتغلق بااحكام وتترك لمدة 10 ايام ثم تصفى ويحفظ السائل العطرى الناتج فى الزجاجة ويجب رج الزجاجة قبل الاستعمال.
2_ عطر القرفة_ لهواةعطور التوابل
المكونات: عشر نقط زيت قرفة+ 10 نقط زيت قرنفل 285 مل كحول نقى
الطريقة: تصب الزيوت فوق الكحول وترج الزجاجة وتحفظ فى مكان بارد مظلم (ملحوظة) ترج الزجاجة يوميا ويستعمل العطر بعد حوالى 4 شهور من الحفظ وكل ما طالت مده حفظة كل ما زادت جودتة وراتحتة العطرية.
3_ عطر الليمون
المكونات: 8 معالق كبيرة من اوراق الليمون الطازجة العطرية المخرطة+ 4 معالق كبيرة قشر ليمون مبشور +285 مل كحول نقى +425 مل ماء + نفص معلقة صغيرة فلفل حلو (بهار)
الطريقة: نخلط الاوراق والقشر الليمون والفلفل والكحول مع بعضهم فى زجاجة محكمة الغلق ونتركها لمدة 10 ايام ثم تصفى ويخلط السائل الناتج بالماء وبعدين نعبئ المستحضر فى زجاجة وبكده هيكون جاهز (ملحوظة) ترج الزجاجة قبل الاستعمال.
4_ عطر اللافندر
المكونات:
معلقة صغيرة زيت لافندر +285 مل كحول نقى + 6 معالق كبيرة ماء ورد
الطريقة: نصب زيت اللافندر وماء الورد على الكحول وبعدين نرج الزجاجة ونحفظة فى مكان بارد وظلمة ( ملحوظة) ترج الزجاجة يوميا وبعد شهر يكون المستحضر جاهز للاستعمال وكل ما زادت مده حفظة زادت جودتة ورائحتة الحلوة.